2013. szeptember 26., csütörtök

Ajánló: Szurovecz Kitti: Borostyánkönny

A Gyémántfiú hősei, Heily és Nick, a világhírű színész szerelmespár rengeteget szenvedtek azért, hogy a kapcsolatuk beteljesülhessen. Most csöndes boldogságban készülnének életük nagy napjára: az esküvőjükre.
Csakhogy mindezt ellehetetleníti a múlt kísértete. A szerelmespároknak általában kilenc hónapja van arra, hogy feldolgozzák egy csoda érkezését. Heilynek és Nicknek erre csak másodpercek jutnak, s miközben egymást érik az életükben a nehézségek, a háttérben egy háborgó lélek a legnagyobb kincsükre feni a fogát. A kialakult helyzet alaposan próbára teszi az „álompár” kapcsolatát. Vajon meddig megy el egy nő az igaz szerelemért? Képes-e legyőzni a múlt démonjait? Vajon mi kell ahhoz, hogy egy férfi igazi apává váljon? Vajon van-e kiút a halálfélelemből, akkor, ha a sors a torkunknak szegez egy éles kést?
Szurovecz Kitti Gyémántfiú című regénye 2011-ben az olvasói szavazatok alapján 5. helyezést ért el a Libri Aranykönyv Díj versenyén. A Borostyánkönnyben az írónő – kedvelői biztatására – fűzte tovább Heily és Nick történetét. A trilógia második része sok-sok meglepetést tartogat a romantikus, hollywoodi krimik szerelmeseinek!


 Mint a cím is mutatja és sokatoknak ismerős lehet Kitti Gyémántfiú trilógiájának második része. Előre is bocsánat ha nem csak ezzel hanem az első résszel kapcsolatban is idézek majd. Annak idején megjelenéskor elolvastam az első részt a Gyémántfiút, már csak az miatt is, hogy ki ihlette a regényt. Gondolom ezt mondanom sem kell :)  És amennyire imádtam, és imádom még mindig és sok szép pillanat, emlék amit köszönhetek a Twilight Saganak. Annyira először mégsem fogott meg a könyv. Nemtudom miért. Bocsánat, de nálam ez így volt. Megjelenéskor elolvastam, de annyi is volt. Volt már könyv amivel jártam így, hogy elsőre annyira nem fogott meg, mégis mikor mondjuk idővel, akár pár évvel később a kezembe vettem és újra elolvastam totálisan odavoltam érte. Na így vagyok én most a Gyémántfiú sorozattal. Lehet, hogy az miatt is mert annyi sok szép emlék kötődik az elmúlt 4 évhez (pont ennyi ideje láttam először az Alkonyatot, szerettem meg Robot, a többieket, ismertem meg a blogokat a róluk és ők ihlette történetekkel és a könyveket is) és mivel a sorozat utolsó részével ez a korszak lezárult jó volt újra erről, ez ihlette történetet olvasni. 

Ami pedig Kitti írásait illeti, nekem eddig a Fényemberek sorozata volt az amit nagyon szerettem, de jelentem most már mind a kettőt imádom. 

De visszatérve magára a könyvre, elolvasva az első részt - amit gondolom nem kell bemutatni :) . alig vártam, hogy meglegyen a második rész is. És ugye hála az égnek nem egy vékony kis könyvecskéről van szó :)  Hihetetlen, hogy a történet végig fent tudja tartani az olvasó legalábbis az én érdeklődésemet. Kitti mindig képes volt meglepni valamivel. És bár a Borostyánkönny esetében végre úgy tűnt a szereplőink Heily és Nick végre révbe érnek és boldogok lesznek, de persze az túl egyszerű lett volna.

Imádtam az első részét is, és igaz ebben talán inkább látszott Heilyn és Nicken, hogy tényleg felnőttek és nem azok a kis fiatalok akik a megismerkedésükkor voltak. És, hogy hány év is telt el azóta a történet szerint. És jó volt így olvasni róluk, főleg, hogy ebben a részben ahol egy másik szerepbe is bele kellett tanuljak amit kivételesen az élet írt számukra, nem egy forgató könyv. 

Nagyon tetszett, és persze a bonyodalmak is. Ezzel gondolom nem lövök le semmit, annyit elárulhatok izgalmak akadnak benne bőven, és tényleg hihetetlen mennyi mindenen mentek át, miket ki nem talált Kitti, de le a kalappal. Hol nevettem, és akadt pityergős, szomorú rész ebben az egyszerűen egy szuper történetben.  Fantasztikus szereplők és nem csak a főszereplőkre gondolok. Stephent imádom :) főleg a Nickkel közös szó párbajait :D

Nagyon kíváncsian várom mit tartogat Heily és Nick számára a harmadik rész, a Smaragdfény. És ha már a harmadik részről van szó egy kis meglepi kártyát kaptunk Kittitől még tavasszal a Könyvhéten. Rajta egy kis idézet a harmadik részből a borítóval együtt, és egy névre szóló aláírás amihez már a nevem sem kellett mondani :) Kitti rögtön tudta :)))
Azért remélem így, hogy  ennyi minden nem történt már velük remélem  tényleg lesz egy kis nyugodt, boldog életük, bár tuti, hogy lesznek még izgalmak, minden esetre nagyon várom a megjelenést és a könyv bemutató is. Addig is aki még netán nem olvasta a könyveket hajrá. :)

És ha már feljött az elmúlt szuper 4 év, amióta belecsöppentem ebbe a "kis világba" aminek hála ismertem meg rengeteg fantasztikus embert, barátokat és még megannyi dolgot kaptam akkor egy kép arról ami erre mindig emlékeztetni fog habár megy enélkül, de ez amolyan ráadás :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése